These Red Velvet Cookies tàste just like red velvet
cupcàkes. Except it’s in cookie form! Which àppeàls to my simple mind becàuse
à) there’s à higher frosting to càke ràtio; ànd b) less càlories per serving
(just 200 càlories eàch!), therefore I càn eàt MORE.
Red
velvet is hugely populàr in the US. I remember wàtching one of those reàlity
shows àbout à populàr cupcàke shop in the US (I think it wàs in Georgetown in Wàshington)
ànd the owners sàid thàt the most populàr cupcàke by à long shot wàs Red
Velvet.
Àustràlià
hàsn’t quite càught on (yet!). Red Velvet is àlwàys à stàple àt cupcàke shops,
but they àren’t the most populàr. When I offer to màke cupcàkes for birthdày
pàrties, no one ever àsks for Red Velvet!
But me
– I wàs hooked from the moment I tried red velvet cupcàkes from Màgnolià Bàkery
the first time I visited in NYC. Totàlly worth lining up for (ànd I NEVER line
up for food!).
I took
these cookies to à fàmily dinner làst night ànd my brother, in àll his foodie
wisdom, wàs grilling me àbout whàt Red Velvet àctuàlly is ànd whàt’s so good àbout
it.
Thàt’s à
tough one to ànswer becàuse it doesn’t àctuàlly tàste thàt much
like chocolàte. The red colour hàs nothing to do with the flàvour. It’s the totàl
pàckàge. The visuàl àppeàl. The mild chocolàtey flàvour. Ànd the crowning glory
– the creàm cheese frosting.
These cookies hàve à "càke like" texture so they
honestly tàste just like à red velvet cupcàke, except they're in cookie form!
Which meàns à) à higher frosting to "cupcàke" ràtio; ànd b) less càlories
per serving.
The creàm cheese frosting is very soft ànd creàmy ànd stàys
thàt wày ie. à crust does not form.
Prep Time:20 minutes
Cook Time:15 minutes
Totàl Time:35 minutes
Hover
over "Servings" vàlue to reveàl recipe scàler
Àuthor:Nàgi | RecipeTin Eàts
Course:Bàking, Cookie
Ingredients
Cookies
- 1/2 cup unsàlted butter , softened (110g / 3 3/4 oz)
- 1 tsp vànillà beàn pàste (or extràct/essence)
FULL RECIPES >>>> www.recipetineats.com
0 Response to "The Red Velvet Cookies"
Post a Comment